ponedeljek, 20. november 2017

Mister Nobody - Jaffa Black IPA


Ime: Nobody - Jaffa Black IPA
Pivovarna: Pivovarna Mister, Domžale

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Mister Nobody, zvarek, ki bo pogosto menjal svoje preobleke in stile, se je na jesenskem Pivo & Burger Festu pojavil v novi preobleki, a le za kratek čas, mogoče le za to priložnost. Pivovar je namreč zvaril sadno usmerjeni temni IPA, a z lahkotnejšo, nižjo stopnjo alkohola.   

Jaffica je skorajda popolnoma črne barve, na vrhu pa ima poveznjeno srednje veliko glavo bež barve, ki počasi izginja. Izrazita hmeljna aroma je resnično vabljiva, še nekoliko bolj zato, ker se v ozadju skriva še nežen a prijeten čokoladni piš, ki skupaj s tropskim sadjem in agrumi ustvari odlično kombinacijo. V okusu prevladuje zmerna hmeljna grenkoba, poseben čar (in tudi razlog za ime) pa ji tu doda še všečen pomarančni priokus. V trajajočen pookusu pa za bonus še nekoliko spomni na kombinacijo češenj in temne čokolade. 

Pivo izjemne aromatike in polnega okusa, ki skupaj z nižjo stopnjo preprosto navduši. V sebi skriva tako sadne kot tudi blage čokoladne priokuse, po grlu pa spolzi s prijetno kremastim občutkom in pivca brez dvoma pusti željnega še enega kozarca.
Cena: 4,00€ (0,33l, steklenica) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar