sobota, 18. november 2017

Lobik Hop Hazard


Ime: Hop Hazard
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - pločevinka

Ocena: 3,5 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Hop Hazard je svetli ale varjen v duhu New England stila, ki pa so ga pri Lobikih začinili še nekoliko po svoje (jasno). Vsako šaržo tega piva bodo namreč naredili malenkost drugače. kajti v njo bodo dodajali različne hmelje. V prvo so tako nasipali lemon drop, azacca, el dorado, equinox, vic secret, galaxy in mosaic - kajti več je pri Lobikih lahko samo boljše.

Žareče zlato obarvano telo, ki je precej motno in pokrito z belo glavo, ima kar izrazit hmeljni profil v aromi. V njej se meša nekaj tropskega sadja, agrumi ter zaznaven vonj bombonov in žvečilnega gumija, v ozadju pa celo rahel in nepričakovan usnjeni piš. Okus nas udari s konkretno hmeljno grenkbo, ki popolnoma zavlada v zem zvarku. Kasneje pa ta občutek še zelo dolgo ostane na našem jeziku.

Hmeljno orientirani zvarek lahkotnejšega telesa, ki v aromi nežno objame pivca, nato pa ga v okusu prav pošteno "lopne" po brbončicah z vsem tem hmeljem, ki so ga fantje nasuli v pivo. Soliden, okusen in korekten, ne bo pa nam odpihnil glave.
Cena: 2,81€ (0,33l; pločevinka) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar