četrtek, 27. september 2018

Maribor Beer Fest - Maribor, 21. in 22.9.2018


Pretekli vikend je bil poleg prihoda jeseni in posledično nekoliko slabšega vremena, zaznamovan še z enim dogodkom - zopet je bil čas za enega najboljših in najbolj organiziranih festivalov piva pri nas - Maribor Beer Fest.

Potem, ko so nas organizatorji iz ene in edine, domače Pivarne v preteklih letih razveseljevali z rastočim številom ponudnikov piva v vsaki novejši izvedbi dogodka, so letos ubrali malo drugačno pot in na glavnem štajerskem trgu zbrali nekoliko manj, a še vedno zelo zavidljivih 24 ponudnikov predvsem domačega piva, seveda z nekaj malega gosti iz tujine.
Vsaj v petek, ko sem se tam mudil tudi sam, se je ta poteza izkazala za izjemno uspešno, kajti trg se je poleg velikega števila okusnih piv, šibil predvsem pod ogromnim številom obiskovalcev. No, pa se za začetek posvetimo pivovarjem, ki so ponujali svoja že uveljavljena in tudi nekatera povsem nova piva (sam sem naštel kar 9 zame popolnoma novih slovenskih zvarkov).

Na dogodku so se predstavili skorajda vsi domači pivovarski velikani - Pelicon, HumanFish, Mali Grad, Bevog, Lobik, Green Gold Brewing, Tektonik, Barut, Ressel, Hopsbrew, Maister in Hopster. Seveda pa je bilo prisotnih tudi mnogo mlajših pivovarn, kot so npr. Omnivar, Castra, 22Brewing ter Kapušin, poleg pa tudi že kar poznani lokalni stalnici LiLa MiSa in Frizi. Tuje barve pa so tokrat zastopali Pivotoč, Rebel, Zmajska Pivovara in nori Mad Scientist iz Budimpešte. Na dogodek pa se je pripeljal tudi pravi veteran - Beer Bulli, za katerim so se obračale mnoge stare in mlade oči, je namreč iz svojega trebuha točil piva Reservoir Dogs. Aja, Beer Bulli, kudos tudi za izbiro glasbene spremljave.
Kot se za tak dogodek seveda tudi spodobi, se je na festivalu tudi zelo dobro jedlo, kajti svoje jedi so ponujali številni lokalni ponudniki, med katerimi bi bilo še posebej izpostaviti Skunk Urban Kitchen s svojimi res zanimivimi jedmi, seveda pa je bilo za pod zob najti še marsikaj drugega (od hot dogov, preko falaflov pa do burgerjev).

Če je soditi po pogledu na nabito poln glavni trg v petek zvečer, potem je bil mariborski festival zopet velika uspešnica. Kakšna stvar bi so do naslednjega leta morda še zaslužila izboljšave (morda kakšna postaja za pranje kozarcev več), ampak festival je tak, kot se spodobi. Prav tako, če je soditi po številu različnih piv in stilov piva, ki so se točili na dogodku in seveda tudi, če je soditi po številu novosti, ki jih je lahko poskusil nekdo, ki redno sledi domači pivovarski sceni. Ja, v Maribor se sigurno še vrnemo.  

P.s. Glede na to, da nisem ne iz štajerske niti iz Ljubljane, nisem imel problemov glede kozacev z napisom Ljubljana :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar