petek, 28. september 2018

Ghetto Brewing/Amager Tiger, Baby


Ime: Tiger, Baby
Pivovarna: Ghetto Brewing, Koper v sodelovanju z Amager Bryghus, Kastrup (Danska)

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Koprski Ghetto Brewing, pivovarski nomadi, so na svojem obisku na Danskem, kjer so se mudili pri pivovarni Amager zvarili tudi dve pivo. Eden izmed njih je bil Baby Tiger rjavi ale, drugi pa sliši na ime Tiger, Baby, gre pa za dvojni IPA zvarek. Double the fun, torej!

Ta zverina je popolnoma motne sončno-zlate barve, pred nami pa se skriva za srednje veliko peno, belo, ki se počasi pa le umika. Zaznali ga bomo po nekoliko nežnejši sadni aromi, kjer glavno vlogo odigrajo tropski sadeži, na čelu z ananasom, kasneje pa do izraza malo bolj pridejo še agrumi. Tudi v okusu ima tiger nežnejši značaj - najprej se spoznamo z blago sadno sladkobo, ki ji sledi nežnejša oblika grenkobice. Pookus, s katerim se ta zver poslovi, je nežen a kar precej trajajoč.

Tiger, Baby je zelo simpatičen, aromatičen in okusen dvojni IPA, ki se ponaša z nežnostjo v okusu, a vseeno z izraznim značajem. Kljub višji alkoholni stopnji pa je le-ta zelo lepo zakrit, saj se pokaže le malenkost in je zaradi vsega tega v bistvu kar nevarno piten.  
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Ghetto Something (Koper)




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → sedel bi mi še malenkost bolj izrazen saden značaj, drugače pa je pivo zelo okusno in predvsem preprosto pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar