nedelja, 9. september 2018

Reservoir Dogs Kromberger Marzen


Ime: Kromberger Marzen
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Marčno pivo

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po odličnem in širokem naboru različnih stilov ale piv, se v Reservoir Dogs Brewery sedaj premierno predstavljajo tudi s prvim zvarkom iz sveta ležakov (v bistvu je bilo to tudi eno izmed prvih piv, ki so jih fantje sploh poskušali zvariti že pred časom). Gre za t.i. marčno pivo (marzenbier so v zgodovini marili v marcu, da bi bil kasneje nared za Oktoberfest), ki so ga Dogsi poimenovali po naselju Kromberk, kjer tudi stoji njihova pivovarna.

Kromberger je skoraj kristalno jasne zlate abrve, nekoliko temnejšega odtenka, pokrije pa se z večjo puhasto glavo bele barve. V aromi ga izda tipičen ležakast vonj na čelu s kombinacijo srednje izraznih travnatih not hmelja in sladastih dihov belega kruha, morda pa nekje iz ozadja zadihajo še zelo nežni sadni toni jabolk in hrušk. Tudi okus nadaljuje v duhu, ki ga je načela aroma - prevlada solidna, kar nekoliko ostra grenkoba zeliščno-travnatega občutka, spremlja pa jo nekaj blage sladkobe. V pookusu pa na jeziku Kromberger še dolgo pusti svojo sled.

To marčno pivo je lahkotnejšega in osvežilnega telesa, pivca pa kar pošteno udari s svojim marčno-ležakasto-travnatimi značilnostmi. Ljubitelji ležakov ne bodo razočarani in bodo sigurno spili tudi kakšnega več.
Cena: 2,81€ (0,33l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Klobasarna (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sam stil piva mi ni nič kaj pri srcu in ta Kromberger je povsem v marčnem stilu, tak kot mora biti - in ravno zaradi tega mi ne steče ravno preveč
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar