torek, 25. september 2018

Pelicon/HumanFish Parti-Gyle 2


Ime: Parti-Gyle 2
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovalnju s HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Nizkoalkoholno pivo

Vsebnost alkohola: 1,5%
Na voljo: točeno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivovarji iz ajdovske pivovarne Pelicon in vrhniške pivovarne HumanFish, so se pri tem "sodelovalnem" pivu prijeli angleške metode poimenovane Parti-Gyle. Na grobo (amatersko) povedano, gre za to, da se iz ene drozge naredi več piv - zaradi tega je vsak naslednji var šibkejši in z nižjo stopnjo alkohola. Prvi se je na festivalu Pivomanija predstavil drugi po vrsti, Parti-Gyle 2, ki v sebi komajda skriva kak %.

To pivo za kosce trave, kot so ga ljubkovalno poimenovali na Pivomaniji, je skorajda popolnoma jasne zlato-jantarne barve, za zelo kratek čas pa mu uspe na glavo spraviti tudi majhno belo pokrivalo. Tudi aroma je zelo nežna in nevpadljiva - srečamo nekaj žitasto kruhastih pridihov z značaje razmočenega žita (kdor je že bil v kakšni pivovarni bo prepoznal ta vonj mokrega sladu). Po pričakovanjih in napovedih je tudi okus zelo blag. Za začetek okusimo nekaj kruhaste sladkobe, ki ji grenkoba le malenkost namigne preden izgine.

Parti-Gyle je res nežnih lastnosti in šibkejšega karakterja - tako po vsebnosti alkohola, kot tudi po aromi, okusu in še bolj po telesu, ki je kar precej vodeno. Bo pa ravno zaradi teh lastnosti po okusu tistih, ki so jim klasična piva morda alkoholno premočno, oziroma tistim, ki bi med dvema "pravima" pivoma radi posegli po drugačni vodi z okusom. Kot nizkoalkoholno pivo je prav v redu.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → sicer res šibko in nekoliko prazno, a čisto v redu za nizkolkoholno pivo
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar