nedelja, 23. september 2018

Protagonist Dreamer


Ime: Protagonist Dreamer
Pivovarna: Protagonist, Celje

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V štajerski ekipi Protagonist, t.i. nomadski pivovarni v kateri se nahaja kar nekaj homebrewerjev, so očitno kar ljubitelji hmelja, saj so namreč zvarili pivo po imenu Dreamer - nižjealkoholni, a nič manj karakterni session IPA.

Sanjačica, po domače, se nam za kar dolgo skrije pod veliko peno le rahlo umazano bele barve. Njeno le malenkost motnikavo telo je temnejšega odtenka jantarne barve in na videz zelo privlačno. Odišavljena je s precej izrazitimi in lahko prepoznavnimi hmeljnimi parfumi, kjer se med sladkimi sadnimi notami, predvsem melone, znajde še kakšen pridih sladkih žvečilnih gumijev. Ob prvem stiku nas prijetno podraži s svojo srednje prisotno hmeljno grenkobo, nekoliko travnatega značaja, okus po njej pa nam še precej dolgo ostane na jeziku.

Dreamer je pivo lahkotnejšega telesa in nižje alkoholne stopnje, ki pa v okusu in še bolj očitno v aromi prinese vse kar se od IPA piva pričakuje - seveda, tudi konkretno hmeljen značaj.




  • MCC (Celje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → tipičen in korekten IPA s pravo stopnjo grenkobe - sicer všečna aroma pa ima nekako melonast značaj, ki se ga kar ne morem navaditi
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar