ponedeljek, 3. september 2018

Pelicon Lalala


Ime: Lalala
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Včasih si paše od sicer odličnih novodobnejših kraftovskih stilov piva odpočiti tudi s kakšnim kozarcem ali dvema preprostega ležaka. Tako so tudi v Ajdovščini zvarili nekaj preprostega v nemškem helles stilu, seveda pa so vanj dodali domačo sorto hmelja - ta vloga je pripadla hmelju Bobek. In rodila se je Lalala.

Peliconov ležak je skorajda popolnoma motne in zelo blede slamnato zlate barve, zakrit pa je s srednje veliko belo glavo, zelo milnato, ki pa ne traja ravno dolgo. V aromi nam ponudi kar precej nežne travnate note hmelja, v ozadju pa se sem ter tja pojavlja še bolj nežen sadni duh jabolk in hrušk. Tudi okus je bolj sramežljive sorte, saj ga zaznamuje zelo blaga travnata grenkoba in morda čisto blag kiselkasto kruhasti občutek kasneje, za sabo pa pusti še kratek in blag pookus.

Lalala je zelo lahkotnega telesa in povsem preprostega značaja, kar pa se od takega ležaka tudi pričakuje. Je pa obenem tudi precej osvežilna in povsem lepo steče. Za trenutke, ko res zapaše en čisto preprost, a dober lager.



  • Kavarna Ave (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → čeprav je zelo preprosto, nežno in nevpadljivo pivo, pa mi je bil obenem zelo osvežilen in je super stekel po grlu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar