četrtek, 31. januar 2019

Barut Sour Gold


Ime: Sour Gold
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Kisli ale

Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sour Gold je mešanica zlatega ale piva, ki se je pol leta pred tem staral v različnih vinskih sodih. Torej gre za pivo, pri katerem so Barutovci zopet čarali s svojimi bakterijami in divjimi kvasovkami, da je nato nastalo to zanimivo pivo.

Kislo zlato je popolnoma motne in blede, oranžno-zlate barve, njegov izgled pa dopolni manjša in neobstojna bela glava. Aroma je bolj nežne narave, a še vedno se lepo pokažejo prijetno kisle vinske note, grozdje in nekaj nežnega sadnega duha z značajem jagodičevja, nekoliko kasneje pa se razvije še prijeten in kar izrazit dihljaj vanilije. Tudi okus zaznamuje nežnejša, a lepo prikazana vinska kislina. Dopolni jo nežna grenkoba in lesno-vanilijast značaj čisto v finišu.

Sour Gold je tako lahkotnejši in nežnejšo kiselkast zvarek zelo osvežilnega telesa, ki zaradi teh lastnosti v sebi nosi spomine na čisto preprost, domač "špricar". To pa seveda pomeni, da gre za precej preprosto pitno pivo, ki pa je kljub tej preprostosti še vedno del sveta kislih piv in tako zahteva malo bolj navajene okuse.





  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → še vedno dokaj konkretna kislica, a zelo preprosto pitna, čas prebit v sodih pa prav tako pusti zelo všečen, vanilijast značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar