četrtek, 10. januar 2019

Bevog Hagger Blend 0318


Ime: Hagger Blend 0318
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Ječmenovo vino

Vsebnost alkohola: 12,3%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hagger, pivo v stilu ječmenovega vina, je mešanica več šarž piva, ki so bile pred tem starane v hrastovih sodih različnih žganjic. Letošnja serija, to je oznaka 0318, je že tretja taka serija v zadnjih letih, kajti vsako leto to pivo s seboj prinese nekaj čisto novega in drugačnega.

Globoko črno pivo, skorajda kot nafta, se skrije pod tanjšo bež obarvano glavo, ki pa kar se da hitro pobegne. Od prvega vdiha naprej zapeljuje s konkretnimi čokoaldnimi notami, ki jih še dodatno obogatijo pridihi vanilije, kar izrazitega viskija in lepo zaznaven kokos, kasneje pa še lesni duh s kar nekaj suhega sadja. Super polno in svilnato telo počasi spolzi po grlu, vmes pa nas osreči s prijetno čokoladno in vanilijevo sladkobo, nežnim praženim značajem, lahkotno grenkobo in kar lepo konkretnim in toplim alkoholnim značajem, ki pogreje, nikakor pa ne zažge.

Gahher, pivo izredno kompleksne arome in prav tako kompleksnega in bogatega okusa, polnega telesa in konkretne (že kar nevarne) alkoholne stopnje je kot ustvarjen za deljenje v hladnih večerih.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Mestni Vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → ob počasnem srkanju lahko srečamo širok nabor okusov, kljub konkretnosti pa se ga zelo preprosto pije
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar