torek, 1. januar 2019

Ressel 35 Belgian Porter


Ime: 35 Belgian Porter
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Seveda so tudi v pivovarni Ressel poskrbeli, da bodo božično-novoletni prazniki nekoliko bolj posebni. Zvarili so temni porter, ampak ne na tipični način, kot smo jih morda vajeni, ampak v bolj belgijskem stilu. 35ko so tako zvarili tudi z dodatkom vanilije, koriandra in pomarančne lupine, ta tiste res prave okuse.

Manjša bež obarvana glava za zelo kratek čas prekrije globoko rjavo telo, v bistvu je le-to že skorajda popolnoma črno. V aromi najprej pokaže svoj nežno pražen značaj, ki ga iz ozadja dopolni blag kvasasto-začinjen duh, značilen za belgijska piva, ko se nekoliko ogreje pa pridejo na plano še kavno-čokoladne note. Kremasto telo počasi spolzi po grlu, na poti pa pusti prijeten praznično začinjen okus - kot tiste znane začimbe v kuhanem vinu. Zmerna grenkoba prevlada nekoliko kasneje, v pookusu pa se najbolj pokaže rahlo pražen značaj, skoraj že nekoliko kavnat.

Nekoliko polnejši in nasitnejši porter s svojo rahlo občutno toplino alkohola in začinjenimi okusi prinese tiste prave praznične občutke. Tako pa posledično ponudi tudi nekoliko drugačno izkušnjo kot pa klasični porterji.





  • Country Pub (Veliki Podlog)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → ni ravno v mojem stilu, a se mi po eni strani kar precej dopade, saj belgijski značaj ni preoster - za zimski čas svojim praznično-začinjenim občutkom
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar