nedelja, 20. januar 2019

Ločan


Ime: Ločan
Pivovarna: Kranjska Pivovarna, Kranj

Stil piva: Jantarni ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V lokalni škofjeloški pivnici Lunca, ki se nahaja v samem centru starega mesta, poleg nekaterih ostalih zanimivih pivc ponujajo tudi svoje hišno pivo. Gre za rdeči ležak, ki sliši na ime Ločan in tako predstavlja pravo domažo osvežitev.

Ločan je skorajda do popolnosti jasne rdečkasto-bakrene barve, njegov izgled pa dopolnjuje manjša, lepo kremasta in kar precej obstojna belkasta glava. Objame nas s prijetno sladno aromo, kjer se pokažejo karamelne note, družbo pa jim dela nekaj travnatih not hmelja, ki nato popolnoma prekrijejo sladni značaj. V okusu ga zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, kar precej travnatega značaja, medtem ko se kasneje pojavi še blago sladkoben občutek s popolnoma rahlim poprastim finišom.

Ločan je lahkotnejšega in zelo svežega telesa, ter predvsem zelo lahkotno piten. Je ležakast kot se od rdečega ležaka tudi pričakuje - simpatičen zvarek, ki bo lepo osvežil in odžejal, ter bil tako povsem prava izbira za lokalno pivnico.




  • Pivnica Lunca (Škofja Loka)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → ležak kot ležak, preprosto za spiti, čeprav bi bilo lepo videti, da bi (karamelna) sladna osnova prišla malo bolj do izraza - drugače pa zelo svežega značaja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar