ponedeljek, 1. julij 2019

Kino Šiška Sultan


Ime: Kino Šiška Sultan
Pivovarna: Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: %
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sultan je vladar. Sultan je naziv. Sultan je način življenja." Sultan NEIPA, ki so ga sicer zvarili v Maistrovi varilnici v Kamniku, si je za svoj sultanat izbral prestolnico, natančneje Šiško, saj je pstal uradno pivo tamkajšnjega Kina Šiška.

Sultan nas napade že ob prvem stiku s svojo izjemno izrazito in opojno tropsko aromo, v kateri vladajo ananas, mango in grenivka - res se je treba vprašati, ali gre za pivo ali kar za sok? Tudi na pogled izkazuje svoj "juicy" značaj z izjemno motno in zelo bledo slamnato barvo, ki jo pokriva tanka bela glava, katera lepo potraja - še enkrat, a je to pivo ali sok? Prvi požirek pa nam da jasno vedeti, da gre za pravo pivo - solidno grenkobo, ki je kar precej zeliščna, spremlja še nekaj citrusnega priokusa. Zaključek pa pripade izjemno suhemu občutku in trajajočemu pookusu.

Sultna ni kar eno pivo. Na pogled in na vdih bo vsakega pivca očaral s svojim sadnim značajem, v okusu pa s sabo prinaša "zahrbtno" grenkobo, ki kar pošteno udari po naših brbončicih s svojo suhostjo in ostrino.




  • Kino Šiška (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → vrhunski izgled in aroma, resničen "juicy" značaj, v okusu pa mi je vseeno kar nekoliko hmeljno oster, ne sovpada popolnoma z aromo in izgledom - vseeno pa zelo všečen zvarek
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar