sobota, 06. julij 2019

Gayerau Beatus


Ime: Beatus
Pivovarna: Pivovarna Gayerau, Škofljica

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: steklenica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V majhni garaži v Škofljici, ki je v lasti pivovarne Gayerau, nastaja tudi Beatus. Blaženi, kot bi iz latinščine lahko prevedli to ime, je pivo stila IPA, ki je skorajda obvezen izbor butičnih mikropivovarn.

Beatusa daljši čas prekriva večja pena umazano bele barve, sicer pa je ta IPA kar motnega, temnejšega jantarnega odtenka. V aromi se lahko prepozna blage note sladkega sadja (breskve), skupaj z nekaj ostrejšimi, a ne pretiranimi citrusi, medtem ko je ozadje bolj piškotasto. Okus zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba, na trenutke malo zeliščno ostra in vsake toliko v spremljavi sladkega sadnega značaja, ki pa se vseeno nekoliko bolj izrazi kasneje. Pookus, ki je nežnejše grenkoben, pa kar lepo pusti svoj vtis.

Beatus je tipičen predstavnik svojega stila - aromatičen, lahkotnejšega telesa in prijetno grenkoben z nekaj sladkega značaja, vse pa je zapakirano v nekoliko manj % alkoholne moči. IPA za tiste, ki jim na poletni dan ta stil najbolj sede.
  • Promes (Lavrica)
  • Šank Pub Anika (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → povsem korekten, mogoče na trenutke malo zmoti ta zeliščna ostrina - še vedno pa lepo piten, pač IPA
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar