petek, 19. julij 2019

Green Gold Stinky Pinky


Ime: Stinky Pinky
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Berliner weisse

Vsebnost alkohola: 3,33%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tretje nadaljevanje serije sadnih kislih piv Bernaisse Weisse savinjskih pivovarjev prinaša zvarek po imenu Stinky Pinky. Osvežilna in nizko alkoholna kislica z dodatkom malinovega pireja in kakavovih zrn.

Malinov pire je pivu podal precej motno in bledo rožnato-rdečo barvo, pivo pa prekriva še srednje velika a neobstojna glava umazano bele barve. V vonju ga odlikuje nežnejša sadna aroma, v kateri zmaga malinov značaj z rahlo kiselkastim občutkom. Okus je še za odtenek bolj zadržan na trenutke, do izraza pa najbolj pride blažja sadna kislina, ki lepo opravi svojo nalogo.

Stinky Pinky je pivo zelo lahkotnega telesa in se ponaša z veliko stopnjo osvežilnosti - to dejstvo skupaj z nizko alkoholno stopnjo pa pomeni, da bo predvsem v poletnih temperaturah lahko padel tudi kakšen več. V bistvu gre kar za nekak malinov "špricarček".





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → všečen in osvežilen, mogoče rahlo prenežen v okusu s sadnim značajem - bi si ga želel več, ampak pivo pa steče brez vsake težave
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar