četrtek, 11. julij 2019

Green Gold/Lobik Demolition Coalition


Ime: Demolition Coalition
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini v sodelovanju z Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kaj se zgodi, ko fantje iz Green Gold in Lobik skupaj zvarijo pivo? Z lopatami v kotle namečeje konkretne količine 7 sort hmeljev (aurora, bobek, cashmere, chinook, citra, denali in lemondrop) in rezultat je res uničujoč - Demolition Coalition dvojni NEIPA, poln hmeljnih arom in okusov.

Na pogled je ta kolaboracija zelo motna in žareče jantarne barve, kozarec pa prekrije zelo velika, rumenkasto-bela glava, ki se ji prav nikamor ne mudi. Kombinacija uporabljenih hmeljev pivu podari konkretno tropsko aromo z veliko sladke breskve, nekaj žvečilnih gumijev in melone. Tudi v okusu hmelj poskrbi za konkretne lastnosti - izrazito hmeljno grenkobo spremlja nežnejši sadni priokus, proti koncu pa še zeliščni priokus, precej suh, ki še posebej v pookusu kar traja in vztraja v svoji hmeljni moči.

Demolition Coalition ni za šibke pivopivce. Zaradi vse te količine hmelja bo pomenil pravi drzni hmeljno-grenkobni napad na naše brbončice, tega pa se bodo lahko ubranili le največji ljubitelji konkretno hmeljenih napitkov, oz. le največji hmeljeglavci.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → konkretno pivo,a mi je zaradi vse te ostre hmeljnosti kar malo preveč na trenutke, da bi lahko povsem preprosto stekel - zahteva malo truda, mogoče vseeno malo prenahmeljen - seveda, še evdno ap gre za zelo dobro pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar