nedelja, 14. julij 2019

Protagonist Aufbiks!


Ime: Aufbiks!
Pivovarna: Protagonist Beer, Celje

Stil piva: Staro pivo

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Aufbiks!, čreva na plot!" Pivo, ki pogleduje k ležakom in jih izziva. Kajti on je drugačen. Je namreč t.i. altbier, pivo zgornje fermentacije zvarjeno po nemški tradiciji varjenja tega piva. Njegove okuse pa na koncu zaokroži zgolj slovenski hmelj, Styrian Golding.

Umazana bela glava, kar večja in lepo obstojna, pokriva skorajda popolnoma jasno zlato-jantarno telo Aufbiksa. Aroma je kar lepo izrazita in se pokaže z notami kruha, nežnimi oreščki, nekaj sladkega suhega sadja in na koncu še nekaj senenega diha. Okusimo nežnejšo začetno sladno sladkobo, ki jo potem prevzame kar solidna grenkoba, katero spremlja še nekoliko kletast, kiselkast žitni značaj. V pookusu pa do izraza pride še kar konkreten zeliščni značaj.

Aufbiks je tako pivo dokaj specifičnega ležakastega karakterja in v njemu se da zelo lepo prepoznati bolj "rustikalne" lastnosti piva, napram tistim, ki smo jih vajeni v klasičnih ležakih. Nekaj drugačnega.




  • Kmečka hiša (Mozirje)
  • TamKoUčiri (Celje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer mi ta stil piva ni ravno preveč pri srcu, ampak se ga da vseeno lepo spiti, kljub temu, da zelo lepo prikaže vse lastnosti altbiera - tudi meni ni napačen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar