sreda, 14. avgust 2019

Anti-Cringe Ambition Elixir


Ime: Anti-Cringe Ambition Elixir
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Polypop, ljubljanska trgovina z ulično modo, je združila moči s še enim lokalcem, pivovarno Tektonik, ki ji taka sodelovanja niso prav nič tuja. Nastal je Ambition Elixir, pod blagovno znamko Anti-Cringe Brewery, ki pravi, da podpira neumna dejanja vas in vaših bližnjih.

Velika kremasto puhasta bela glava prekrije motno zlato obarvano telo tega zvarka in tam posedi do onemoglosti. Aroma je sicer bolj nežne narave, a vseeno se da prepoznati rahle travnate note, nežne sladke sadne tone in blage citrusne pridihe. Okus se postavlja s srednjo stopnjo grenčice, ki je nekoliko senenega občutka, spremstvo pa ji ponudi še sramežljiv citrusni priokus. Rahlo zeliščen pookus pa še nekaj krajših trenutkov podraži po ustih.

Ambition Elixir je lahkotno pivo, sicer osvežilne narave in preprostega značaja, ki pa bo s svojim okusom vseeno ponudil nekaj zadovoljstva tudi okusom malenkost bolj zahtevnih pivcev. Drugače je pa tak, preprost in navaden IPA zvarek.




  • Polypop (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → nič kaj odstopajoč od tipičnega, mogoče kar malo preveč travnato-zeliščen za moj okus, oziroma s premalo balansa - je pa lepo piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar