petek, 23. avgust 2019

Cesar Blonde Ale


Ime: Blonde Ale
Pivovarna: Pivovarna Cesar, mirna Peč

Stil piva: Začinjeno pivo

Vsebnost alkohola: 3,2%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dolenjski Cesar iz Mirne Peči je za poletno pripeko pripravil tudi eno posebno poletno pivo - v osnovi nižjealkoholni zlati ale, ki ga je še dodatno začinil z limono in ingverjem, da bo pivo lahko resnično osvežilo v poletnih dneh.

Sveža in zelo pikantna aroma ingverja se pokaže že pri prvem, še tako bežnem vdihu, medtem ko se nežna limona skriva precej bolj zadaj - ampak je tam. Zelo motno telo tega oranžno-zlatega zvarka je prijetno tudi na pogled, dopolnjuje pa ga še srednje velika bela glava, ki se kmalu poslovi. Tudi požirek nam postreže s pošteno ingverjastim značajem - rahlo pikantno s srednje nežno grenkobo, kateri nekaj svežine še doda karakter limone v ozadju.

Blond Cesar se pokaže kot pravo poletno pivo s to kombinacijo lahkotnosti telesa, neobčutnosti alkohola (ki ga je že tako bolj malo) in dodobra izrazitega ingverjevega značaja, ki kljub svoji pikantnosti, oziroma prav zaradi nje, konkretno osveži.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → se mi zelo dopade, predvsem karakter ingverja, čeprav bi malo več limoninega občutka (malo bolj občutnega) še lepo nadgradilo to preprosto pitno pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar