nedelja, 18. avgust 2019

Big Star Hišno Pivo


Ime: Big Star Hišno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana
>>> za Big Star Pub, Novo mesto

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 3,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vedno več lokalov kjer že tako radi strežejo kraft pivo se odloča, da v svojo ponudbo piv dodajo tudi t.i. hišno pivo. Veliko lokalo to naredi tako, da določena kraft pivovarna svoje že obstoječe pivo ponuja le pod njihovim imenom, nekaterim pa pivovarne zvarijo prav posebno pivo, le za njih. Med slednje lokale se sedaj uvršča tudi Big Star Pub, za katerega Tektonik proizvaja Big Star Hišno Pivo.

Big Starov hišni zvarek je precej motne in žareče oranžno-jantarne barve, na vrhu kozarca pa posedi in se le počasi umika rahlo umazano bela glava. Aroma je kar precej nežne narave, sicer z zaznavnim travnatim značajem, nekaj blažje izraženega sadnega občutka zadaj, nekoliko kasneje pa se razvije še nekaj zelo zadržanega piškotnega diha. Zmerna grenkoba, ki prevlada v okusu, je kar precej travnatega občutka, malenkostno tudi šamponasta in z nekaj sladko-citrusne popestritve čisto na koncu, preden vse zaključi travnato trajajoč pookus.

Big Starovo Hišno Pivo je lahkotnega telesa, kar precej, ter zelo preprostih karakteristik, ki se zelo nagibajo k ležakastemu značaju. Pač pivo, namenjeno za odžejanje širše publike v poletnih mesecih.




  • Big Star Pub (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → nič posebnega, v bistvu mi je malo preveč travnat - pač, pivo za spit, ki je nekoliko nad tistimi znanimi klasikami
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar