četrtek, 13. junij 2019

Tektonik Gordon Ölways India Pale Ale


Ime: Gordon Ölways India Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,9%
Na voljo: steklenica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gordon Ölways IPA je pravi, možati predstavnik svoje vrste, ki ne skriva, da je to, kar je - IPA. To je pivovarjem uspelo s kombinacijo pravih hmeljev - columbus, centennial, el dorado, mandarina bavaria in summit, ki tako ustvarijo to izrazito Tektonično harmonijo.

Jantarno-oranžni Gordon je lahkotno motnikavega telesa ter prekrit z večjo in zelo obstojno peno umazano bele barve. V aromi ga nežno zaznamujejo blažje hmeljne note sladkega sadja z nekaj res rahlega citrusnega pridiha. Solidna hmeljna grenkoba je kar precej ostrega in suhega travnato-zeliščnega značaja. Nekaj blagega sadnega priokusa je čisto na koncu, zaključi pa ga konkreten in trajajoč grenkobno-zeliščni pookus.

Gordon Ölways IPA je sicer lahkotnejšega telesa, za klasični IPA nekoliko nižje alkoholne stopnje in blažje arome, a v okusu po drugi strani je precej bolj pogumen in možat, ter bolj konkretnih značilnosti.
  • trgovine Hofer (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → konkretnejši IPA zvarki so mi precej pri srcu, vendar je ta vseeno nekoliko zeliščno preoster, malo praznega telesa, primanjkuje pa mu tudi vsaj nekaj sladkega (sadnega) balansa - ni IPA po mojem okusu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar