ponedeljek, 19. avgust 2019

Thirtsy River Just Lager


Ime: Just Lager
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Klasični pivovarski okusi, govorimo o ležakih, so še vedno najbolj popularni med širšo populacijo, prav tako pa v zadnjem času doživljajo tudi nekakšno kraft renesanso, saj se piva tega stila znajdejo tudi v repertoarju številnih malih pivovarjev. Tudi v Bovcu imajo tako od nedavnega svoj lokalni svetli ležak s preprostim imenom Just.

Just je kristalno jasnega zlatega telesa, pokrit pa je s snežno belim pokrivalom manjše velikosti, ki kmalu izgine. Zaznamuje ga nežnejša travnata aroma hmelja z rahlo sladkim sadnim dihom, medtem ko v okusu prevlada srednja stopnja grenkobe, prav tako s travnatim značajem. Na koncu se pojavi še nekaj sladne sladkobe, bolj zadržane, vse pa se zaključi še s krajšim in nežnejšim pookusom, rahlo zeliščnim v značaju.

Bovški ležak je čistega in lahkotnega karakterja s tistim pravim in značilnim značajem, ki smo ga vajeni iz čeških klasik. Nekaj bolj preprostega, bolj domačega za nevajene okuse, a še vedno prijetno pitno in okusno.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → tipičen ležak, povsem korekten in v redu, v kolikor se ti zahoče nekaj bolj klasičnega
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar