sreda, 5. junij 2019

Škrlj Lager


Ime: Lager
Pivovarna: Rokodelska Pivovarna Škrlj, Lavrica

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za svoj tretji premierni zvarek so si v Rokodelski Pivovarni Škrlj izbrali v zadnjem času kar precej popularen tip piva med butičnimi pivovarji - svetli ležak. Najbrž najbolj popularen stil piva med makropivovarnami sedaj dobiva tudi vedno večjo predstavništvo med mikropivovarji.

Škrljev rokodelski lager se prikaže v rahlo motnikavi in bledi zlati barvi, na vrhu kozarca pa za kratek čas posedi še manjša bela glava. Neizstopajoča aroma pokaže le blage hmeljne note travnatega karakterja ter nekaj značaja mokrega žita z rahlim prašnim občutkom. Blago sladkobo okusimo takoj na začetku, ravnovesje pa ponudi nežna hmeljna grenkoba, zopet travnatega občutka. Daljši pookus pa še kar nekaj časa spominja na ta sicer preprost ležak.

Ta lager je lahkotnega telesa, nežnega značaja in lahkotne pitnosti. Tisti, ki so jim všeč najbolj znane lagerske klasike bi tako lahko brez težav posegli po tem zvarku, a tudi kakšni bolj zagrizeni ljubitelji piva ne bi bili ravno razočarani ob steklenici Škrljevega Lagerja.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → simpel, piten lager, ni izrazitega značaja in je kar precej piten - mogoče le malenkost presladek, drugače pa dober boljši nadomestek tistih najbolj znanih ležakov
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar