nedelja, 13. oktober 2019

APE Pivo Malino


Ime: Pivo Malino
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točeno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi APE iz Sevnice se je v poletnem obdobju podal med sadna piva - navaril je zvarek v katerega je dodal tudi najbrž najbolj priljubljen sadež, ki ga srečamo v sadnih pivih - maline.

Na prvi pogled pivo ne daje nobenega vtisa, da gre za sadno pivo v katerem bi srečali maline. Kajti z motno zlato barvo in srednje majhno belo kremasto glavo deluje čisto običajno. Že prvi bežen vdih, pa nam jasno pove, s čim imamo opravka. Prijetna, sladko-kiselkasta malinina aroma je namreč zelo lepo izrazita. V okusu se sadni značaj zelo skriva, kajti v ospredje pride solidna hmeljna grenkoba travnatega značaja, medtem ko je sadni značaj s svojim kislim občutkom izredno skrit.

Sevniško malinovo pivo v aromi sicer ponuja tisto, kar se pričakuje in išče v takem pivu, medtem ko v okusu ponuja čisto tipične lastnosti zlatega ale piva, brez kakšnega zaznavnega sadnega značaja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → lepo aromatično in tudi normalno pitno, ampak malin v okusu skorajda ni zaznati - na žalost
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar