torek, 23. junij 2020

22Brewing The Dart

Pivo

The Dart

Pivovarna

22Brewing - Koper

Stil

APA

Alkohol

5,1%



V pivovarni 22Brewing si pripravili tudi eno izmed kraft pivovarskih klasik - tipični in preprosti pale ale. Njihov sliši na ime The Dart, pravi značaj pa mu povsem v ameriškem stilu podata hmelja centennial in cascade.

V aromi The Dart zaznamuje prijetno nežen hmeljni duh z rahlim citrusnim in cvetličnim značajem, poleg pa se pojavi še nekaj pogumnih začinjenih not. Velika in zelo obstojna puhasta pena bele barve pod seboj skrije nekoliko motnikavo, žareče oranžno telo tega pale ale piva. Nežnejša grenkoba lahkotno podraži po jeziku, v finišu pa se ji pridruži še nežen citrusast in blago začinjen priokus, ki še nekoliko podraži. Nežen in kratek pookus pa zaključi ta pale ale.

The Dart je APA lahkotnejšega telesa in preprostejšega in predvsem nežnega značaja - kljub tej preprostosti pa temu pivu nikakor ne manjka osvežilnega faktorja. Je lahkotno piten pale ale, ki poskrbi, da žeja v trenutku izgine. 


Kje naj ga iščem?


  • 22Brewing (spletna trgovina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo simpel in osvežujoče piten - brez posebnosti, a dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar