ponedeljek, 22. junij 2020

Varissh Erasmus Gold Lager

Pivo

Erasmus Gold Lager

Pivovarna

Varissh Brewery - Postojna

Stil

Svetli ležak

Alkohol

5%



Pred dolgimi leti se je v postojnski pivovarni Epic že varilo postojnsko pivo Erasmus. In ker so v današnji lokalni pivovarni Varissh ponosni na lokalno zgodovino piva, tudi pri njih sedaj lahko najdemo ležak po imenu Erasmus Gold Lager.

Postojnski ležak je kar motnikavega zlatega telesa, ki ga prekriva bela penasta glava, katera se le počasi umika in izmika. V aromi prevlada izrazit kruhasti vonj sladu, ki lepo povabi v požirek. Le-ta je v začetku srednje nežno grenkoben z blagim travnatim občutkom, v nadaljevanju pa pride do izraza tudi sicer blaga kruhasta sladkoba. V finišu še konkretno podraži s poprastim občutkom, ter za nekoliko krajši čas pusti še svoj pookus.

Erasmus Gold Lager je pivo lahkotnega telesa in čistega karakterja z zelo veliko stopnjo osvežilnosti. Je lahkotno piten in v svojem "old school lager" značaju tudi zelo všečen, predvsem tistim, ki prisegajo na pivske klasike.



Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo soliden, lahkotno piten in s precej izrazitim kruhastim značajem deluje veliko bolj klasično - in kot tak se mi dopade

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar