ponedeljek, 15. junij 2020

Naboj Port:12

Pivo

Port:12

Pivovarna

Pivovarna Naboj - Koper

Stil

Porter

Alkohol

5,1%



Sicer so arašidi in pivo zelo pogosta in dobro uveljavljena kombinacija, vendar le kot spremljevalec drug drugega. No, v primeru pivovarne Naboj, pa so se arašidi znašli tudi v pivu. Port:12 je namreč peanut butter porter, prava pivska sladica z značajem čokolade, arašidov in piškotov kot pravijo v pivovarni. 

Port:12 že na prvi še tako bežen vdih zablesti z izjemno všečno in vabljivo sladicasto aromo, kjer se mešajo pridihi kakava, arašidov, karamele in nežnega praženega pridiha. Popolnoma temno telo, globoko črno, se za krajši čas zakrije s srednje veliko bež obarvano glavo, ki pa kmalu razkrije temno skrivnost. V začetku požirka bomo okusili srednjo grenkobo, ki pa jo nato dopolni nežno pražen priokus. Finiš pa nato pripade lepo občutni sladkobi že prej omenjenega čokoladno-arašidnega karakterja. Rahlo grenkoben pookus pa še za kratko poleži na jeziku nekaj časa. 

Ta Nabojev porter je svilnatega občutka v požirku in srednje polnega značaja, v katerem zelo lepo do izraza pridejo sladicasti okusi čokolade in še bolj arašidovega masla. Všečen in zelo zanimiv zvarek, ki morda ravno zaradi tega ne bo po okusu vseh (klasičnih) pivoljubcev, bo pa brez dvoma našel svoj krog navdušencev. 


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → vrhunsko privlačen v aromi in le malenkost manj izrazen v okusu - se mi zelo dopade in je nekakšna nižjealkoholna verzija znanega Yellow Belly piva Omnipollo-Buxton naveze

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar