torek, 2. junij 2020

MATT Veronika

Pivo

Veronika

Pivovarna

Craft Pivovar MATT - Stara Cerkev

Stil

Zlati ale

Alkohol

4%



Na hribih nad Kočevjem stojijo ruševine nekoč veličastnega gradu Fridrihštajn. Zgraditi ga je dal Friedrik II za svojo ženo Veroniko, ki zaradi groznega tasta ni doživela lepega konca. Je pa zato posodila svoje ime tudi zlatemu ale zvarku iz lokalne pivovarne MATT, ta zgodba se pa bo brez dvoma lepše končala.

Simpatična blondinka Veronika ima lahkotno motnikav zlati ten, na glavo pa ima poveznjeno manjšo belo kapo, ki jo kaj kmalu tudi odstrani. Njen nežen parfum je sladkega sadnega značaja (jabolka in breskve) z ozadjem mokre pokošene trave, ki je še bolj sramežljiv. Ob prvem stiku lahko okusimo njeno nežno, rahlo travnato grenkobo, ki jo v nadaljevanju kombinira s prijetno sadno sladkobo. Po njenem slovesu pa nam v ustih ostane le še travnato grenkoben pookus, ki pa tam še dolgo spominja na njo. 

Veronika je tako pivo lahkotnega telesa in tipično preprostega karakterja blond ale ali zlatih ale piv. Preprosto za uživanje, a kljub temu pivo, ki ima karakter.



Kje naj ga iščem?


  • Ribič Bar (Kočevje)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → piten, preprost in simpatičen - čisto v redu, da lepo odžeja in osveži

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar