nedelja, 21. junij 2020

Barut Pér

Pivo

Pér

Pivovarna

Barut Brewing And Blending - Kamnik

Stil

Svetli ležak

Alkohol

4,5%



Izpod rok fantov iz pivovarne Barut prihaja nekaj za njih kar precej nenavadnega, za širšo publiko pivcev piva pa nekaj zelo običajnega - svetli ležak, ali po domače kar pér. Kot pravijo v pivovarni je to pivo za takrat, ko ne želite razmišljati o pivu. 

Barutov Pérček je kar precej motnikavega zlatega izgleda, na vrhu kozarca pa se naredi srednje velika bela glava, puhasta in kar nekoliko hitro begajoča. V aromi prevlada izrazito kruhast duh, ki pa ga zelo pogumno dopolnjuje nekaj nežnejšega travnatega pridiha. Požirek je v začetku rahlo sladek, sledi nežnejša grenkoba, nekoliko travnata v značaju, zaključi pa ga poprast finiš. Na koncu pa vse zaključi daljši a nežnejši pookus, ki kliče po še. 

Barutov premierni ležak je lahkotnega telesa in osvežilnega ter zelo svežega duha. V svojem značaju je nežen, ne pretirano izrazit in neizstopajoč, a še vedno pivcu ponudi vse, kar le-ta išče v kozarcu dobrega ležaka. Tako kot so rekli fantje, ko ne želite razmišljati, ampak se samo odžejati.    


Kje naj ga iščem?


  • Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → povsem soliden in tipičen ležak, lahko piten in brez kakšnih posebnosti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar