nedelja, 14. junij 2020

Loo-blah-nah Belgian Strong

Pivo

Belgian Strong

Pivovarna

Pivovarna Loo-blah-nah - Ljubljana

Stil

Belgijski močni ale

Alkohol

7,8%



V Loo-blah-nah so nekajkrat že pokazali svojo naklonjenost in navdušenje nad belgijskimi stili piva, kar jim je tudi v praksi zelo dobro uspelo. Eden izmed belgijskih stilov pa se je znašel tudi med njihovimi "specialci" v točilnici - Belgian Strong, za katerega pravijo, da je "sicer nekoliko močnejši, a toliko slajši."

Loo-blah-nskega belgijca zaznamuje prijeten, belgijsko naravnan vonj z nežno kvasastim duhom v ospredju, nekaj začinjenimi toni za spremljavo ter za bonus še nekaj sadnega duha ter pridih vinske kleti. Na pogled se pokaže z izjemno motnikavim telesom mlečnato rumene barve, zakriva pa ga zelo tanka in neobstojna bela glava. V prvem požirku se okusi lepo izrazna sladkoba, sadna in z malenkostnim dodatkom začimb. Dopolni jo minimalna grenkoba, čisto blag začinjen priokus v finišu, zaključi pa se z nežnim in krajšim pookusom.

Belgian Strong je sicer precej tipičnega belgijskega značaja, a je v tem zelo subtilen in nežen ter ne pretirava z vsemi temi lastnostmi. Je srednje polnega telesa, izjemno dobro skrite alkoholne stopnje ter precej bolj izrazne sladkobe v okusu. Malo drugače, a še vedno dovolj tipično belgijski. 


Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → se mi dopade, ker ni oster s svojim (belgijskim) značajem, pa tudi sladkoba ni pretirana, tako da je zelo lepo piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar