četrtek, 18. junij 2020

Loo-blah-nah Sabre Ale

Pivo

Sabre Ale

Pivovarna

Pivovarna Loo-blah-nah - Ljubljana

Stil

APA

Alkohol

5,2%



V pivovarni Loo-blah-nah so za enega izmed svojih specialcev, ki je na voljo le na pipi v njihovi točilnici, pa še to v omejenih količinah, navarili Sabre Ale. Po eni strani čisto navadni pale ale, ki pa mu poseben značaj poda leto s zelo popularne hmelj sabro.

Sabre Ale je kar precej motnikave zlato-rumene obarvanosti, srednje velika bela glava, ki sede na vrh kozarca, pa tam kar lepo tudi potraja. Nežnejšo hmeljno aromo predstavlja kombinacija travnatih tonov z nekaj pridiha kokosa, tako zelo tipičnega za ta hmelj. Sicer je ta pridih precej nežen, zraven pa prinese še nekaj sladkega sadnega duha. Srednji grenkobi, ki je v svojem pojavu kar precej suha, sledi nežen kokosov značaj z rahlim mentolastim priokusom. Vse pa se na koncu zaključi z nežnejši, a kar precej trajajočim pookusom.

Tropsko naravnani specialec je lahkotnega telesa in nežnejšega značaja, ki pa je vseeno dovolj izrazen, da občutimo ves njegov karakter, ki bo pivca lahko odpeljal v oddaljene eksotične kraje. Lahko pa bo tudi samo lepo odžejal in ponudil nekoliko drugačen značaj od običajnega. 


Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer malo nežen, ampak hmeljni sabro značaj pride lepo do izraza, kar meni čisto paše - taka simpel tropska zadevica

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar