sreda, 22. julij 2020

Valjhun Bumblebee

Pivo

Bumblebee

Pivovarna

Pivovarna Valjhun - Velika Loka

Stil

NEIPA

Alkohol

6,5%V pivovarni Valjhun so bili delavni kot čmrlji in so pripravili ultra popularni stil piva NEIPA. Motna in hmeljna poslastica Bumblebee bo kot naročena za vse ljubitelje tega "juicy" piva, ki jih nikakor ne manjka. 

Kremna bela glava, srednje velika, za kar nekaj časa ovira pogled na dodobra motno, oranžno-zlato telo Valjhunovega NEIPA piva. Prijetna, sicer nekoliko bolj sramežljiva hmeljna aroma se pokaže s sadnimi notami, kombinacijo sladkih in citrusnih sadežev, skupaj z nekaj cvetličnega pridiha. Nežnejša grenkoba v začetku blago podraži po jeziku, sledi pa ji kar nekoliko bolj izrazna sladkoba sadja. Nežnejši pookus pa še nekoliko postane v ustih z grenkobnim značajem. 

Bumblebee NEIPA je srednje lahkega telesa, a zaradi nekoliko bolj izrazitega sladkega okusa deluje precej bolj polno in nasitno. Drugače pa bo s svojim karakterjem zadovoljila okuse ljubiteljev NEIPA piv.


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Caffe Marko (Zreče)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → malo bolj nasitno, mogoče zato tudi zmanjka malo potrebne svežine, ampak v redu, dobro pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja