četrtek, 6. avgust 2020

Loo-blah-nah ESB

Pivo

ESB

Pivovarna

Pivovarna Loo-blah-nah - Ljubljana

Stil

ESB

Alkohol

5,4%



V pivovarni Loo-blah-nah svojo naklonjenost do angleškega stila varjenja piv, katerih rezultat so predvsem preprosta in zelo lahko pitna piva, dokazujejo tudi s svojimi t.i. specialci - to so piva, ki so v omejeni količini na voljo le v njihovi točilnici. In med njimi se je znašel tudi ESB, ali extra special bitter, eden tipičnih predstavnikov angleškega pivskega sveta.

Loo-blah-nski ESB je srednje motnikave jantarne obarvanosti, izgled pa dopolnjuje še tanka, a izjemno obstojna umazano bela glava, ki za sabo pusti tudi neverjetno čipkasto sled. Svojo angleško preprostost in nežnost nakaže že v aromi, kjer se sladni značaj izraža predvsem s kruhastimi notami ter nekaj pridiha piškotov. Tudi v okusu je ESB tak, kot mu to narekuje angleškost - nežno grenkoben z rahlo piškotne sladkobe, ki se iz ozadja prebije v ospredje. Nežen pookus pa še za nekaj časa, a ne predolgo, pusti svojo sled.

"Specialec" ESB je povsem lahkotnega telesa in preprostega značaja, ter tipične sladne naravnanosti. Seveda pa ga pri vsem tem najbolj odlikuje prav pregovorna in tipična angleška pitnost. Pivo, narejeno po meri ljubiteljev angleških zvarkov.


Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → povsem v angleškem karakterju, sicer ne ravno po mojem okusu, nekoliko preveč preprost, se ga da pa brez problema spiti - za to je narejen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar