četrtek, 25. marec 2021

MATT Session NEIPA

Za bolj prijetne temperature in lepše spomladansko vreme so v kočevski pivovarni MATT pripravili pravo malo sadno bombico izpeljano v stilu NEIPA piva, ki so ga spravili na zadržanih 4,7%.

Sicer manjša bela penasta glava kar nekaj časa vztraja na vrhu kozarca, ki ga zapolni popolnoma motno pivo zlato-jantarnega odtenka. Ponuja se nam s prijetnim sadnim vonjem, sicer malenkost sramežljivim, kjer pa zelo izstopa sladka breskova-marelična nota. Grenkobni značaj je s svojim suhim in zeliščnim občutkom precej izrazit, v koncu požirka pa kar pošteno popivna jezik s to suhostjo. Grenkobni pookus pa nato še kar nekaj časa postane v ustih s tem karakterjem.

MATT Session NEIPA sicer na pogled deluje zelo "sokasto", v aromi precej sadno nedolžno, medtem ko z okusom, natančneje suhostjo in grenkobo, kar lepo udari. Je lahkoten, bolj konkreten z grenkobo - kar konkreten.
 
 

Session NEIPA

Kočevje

Lahki NEIPA

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer nekoliko ostro grenkoben in ne pretirano NEIPAst - je piten in ni slab, če se poželi bolj tipičnega IPA okusa

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar: