sreda, 20. maj 2020

Green Gold Dragon Slayer


Ime: Dragon Slayer
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Lahki NEIPA

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: pločevinka




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kup hmelja Styrian Dragon, nizka alkoholna stopnja in malo kalorij - vse to najbolje opiše Green Goldov Dragon Slayer. Pivo, ki bo kot nalašč za višje poletne temperature, ko eden več res ne bo problem.

Prijetna in kar precej izrazita hmeljna aroma že na prvi bežen vdih napove, kaj lahko od tega piva pričakujemo. Sveže citrusne arome z grenivko in še kakšen tropski sladki sadež za povrhu kar posrkajo vase. Tudi njegov "juicy" izgled z izjemno motnim, bledo oranžnim telesom in obstojno snežno belo glavo ne zaostaja za vonjem. Nežnejša grenkoba le na rahlo pozdravi, družbo pa ji delajo blagi citrusni priokusi. Trajajoč pookus pa s poprastim in grenkobnim občutkom še zelo dolgo pusti svojo sled.

Dragon Slayer je pravo poletno pivo - nizko alkoholno in zelo lahkotnega telesa. A obenem s konkretnim okusom, ki mu citrusni in sadni značaj le še doda tiste všečne svežine. Prej ga bo zmanjkalo kot pa bi lahko naročili še enega.






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → super lahkotno piten, poln okusa in s svežino citrusnega značaja - točno tak kot mi paše
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar