petek, 30. april 2021

Bergkonig's OL 28 - Hazelnut Porter

OL 28 Hazelnut Porter je novi član Tektonikovih piv, ki so jih zvarili pod znamko Bergkonig's za naše trgovine Hofer. Gre za porter, ki pa so ga v pivovarni oplemenitili z aromo lešnikov, da so mu dodali ta sladicast značaj.

Tanjša bež obarvana glava za nekaj krajših trenutkov pod seboj zakoplje popolnoma črno telo tega porterja. V aromi prevlada zelo izrazita lešnikova aroma, ki jo dopolni še nekaj čokoladnega diha - kot lešnikove napolitanke. V okusu se najprej srečamo s srednjo hmeljno grenkobo, bolj travnato-zeliščno naravnano, ki jo v finišu dopolnjuje še nekaj blagega praženega priokusa. Nato pa se brez kakšnega posebnega pookusa ta porter poslovi.

Hazelnut Porter je zelo lahkotnega, skoraj malo izvodenelega telesa, ter dokaj neizrazitega okusa na eni strani, na drugi pa se ponuja z izrazito in ostro lešnikovo aromo. Kot tak pa bo (lahko) všeč največjim ljubiteljem teh oreščkov.
 

Bergkönig's OL 28 - Hazelnut Porter

Ajdovščina
 
za trgovine Hofer

Desertni porter

4,7%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Hofer (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → aroma je precej preizrazita in kar nekoliko umetna, telo pa preveč izvodenelo - aroma in okuse se ne ujameta ravno dobro

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar