četrtek, 08. april 2021

Bevog Sunda Tiger

Bevogova serija piv Extinction Is Forever je vedno večja - za pivopivce je to super novica, za okolje precej manj dobra. Novi član je postal Sunda Tiger - na njegovi domači Sumatri danes živi le še okoli 400 teh plemenitih živali, ki jih ogroža več dejavnikov (krčenje gozda, nezakoniti lov,...).

Sunda Tiger NEIPA je popolnoma motnega telesa blede zlate barve, zakriva pa ga večja puhasta glava snežno belega odtenka. V aromi je zelo lepo očiten hmeljni značaj, ki nas napada predvsem s citrusnimi notami, še posebej z limono v spremljavi malo nežnejše mokre trave. V požirku srečamo blažjo sadno sladkobo, ki jo lepu uravnovesi nežna, ne preveč izrazita hmeljna grenkoba. Rahlo poprast finiš malo podraži skupaj s citrusnim priokuso, zeliščno grenkoben pookus pa nežno pusti svoj odtis še za kar nekaj časa. 

Bevogov tiger je nekoliko bolj nežnega karakterja, a je v kombinaciji z nižjo stopnjo alkohola zelo lepo piten in osvežilen. Pravi "juicy" zvarek, ki malo podraži, steče pa zelo preprosto.
 

Sunda Tiger

Bad Radkersburg

NEIPA

5,8%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → dovolj karakteren, kljub nežnosti in lepo piten; v telesu kar nekoliko nasiten - vseeno pa dober NEIPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja