ponedeljek, 12. april 2021

Lobik Big Chungus

Big Chungus je premierni zvarek pivovarne Lobik v letu 2021. Seveda je bilo pričakovati, da bodo tudi v tem letu nadaljevali s svojim navdušenjem nad NEIPA stilom piva. Dvojni NEIPA Big Chungus je pošast, ki prinaša hmeljni karakter Mosaica, Nelson Sauvina in Amarilla.

Izjemno motno telo nekoliko umazane oranžno-zlate barve le za nekaj kratkih trenutkov zastre tanka bela in puhasta glava. Od nje pa kaj kmalu ne ostane prav veliko. Nežnejšo aromo zastopajo sadne note, ki pa ne izstopajo preveč, tako da se nekoliko bolj pokaže le grozdje (še vedno nekoliko zadržano). Zmerna grenkoba kar podraži po jeziku - v začetku jo sicer spremlja nekaj blagega sadnega občutka, medtem ko je konec požirka izjemno suh. Nežnejši pookus pa še malo potraja.

Big Chungus je dvojni NEIPA za katerega bi kar težko rekli, da ravno izstopa. Kljub temu pa vseeno lepo pokaže hmeljni značaj (predvsem Nelsonovega malo bolj), pa tudi svoj suh zaključek, ki da pivu še nekoliko bolj ostrer oziroma konkreten občutek.  
 

Big Chungus

Maribor

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer se dobro pije, vendar nič kaj poseben, ne izstopa toliko kot marsikateri drugi Lobikov zvarek - ni slab, ampak... A so me mogoče Lobiki že preveč razvadili?

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar