četrtek, 29. april 2021

Clef Odinn

V pivovarni Clef so svojo linijo Alternative Beer Edition razširili z novim članom, ki sliši na ime Ódinn. Pivo, ki je alternativa zlajnanim komadom, ki zadovoljijo množice na površju, so zvarili v stilu popularnega motnega NEIPA piva, za poseben čar pa so ga zvarili z uporabo norveškega kveika.
 
Clefov Ódinn je do popolnosti motnega telesa, ki je zelo blede in mlečne oranžne barve. Srednje velika bela pena, ki ga pokrije v kozarcu, pa zelo hitro tudi izgine. V aromi nam ponuja zelo vabljiv sadni značaj, ki ga najbolj zaznmuje sočen in zrel ananas, čeprav malo bolj nežen. V okusu podraži nežna hmeljna grenkoba, ki ji sledi rahlo sladek priokus ter morda še kak citrusni "kick" sem ter tja. Grenkoba nato prevzame nadzor, zaključi pa z rahlo poprastimm finišom. Daljši pookus pa še kar nekaj časa draži po ustih.

Ódinn je lahkotnega telesa in zaradi vseh svojih značilnosti zelo svež v zznačaju, predvsem pa tudi zelo lepo piten. Ponuja dovolj konkreten značaj, zavit pa je v "juicy" aromo in izgled. To kar si ljubitelji stila tudi želijo.


Ódinn

Petrovče

NEIPA

6,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → prijeten in lepo piten, ne pretirava v okusu, a še vedno lepo grenkoben, ter tudi zelo juicy

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar