nedelja, 25. april 2021

Carniola Bière de Garde

Gorenjski pivovarji iz Carniole so se v svoji pivovarni lotili tudi tipičnega francoskega stila piva poimenovanega bière de garde. Gre za močnejše ale pivo, ki bi ga lahko zelo nerodno prevedli tudi kot pivo za shranjevanje, ki so ga varili v hladnejših mesecih na francoskem podeželju in sicer, da so se izognili težavam s kvasom v toplejših mesecih.

Carniolin Bière de Garde je razmeroma čistega, temno zlatega odtenka, razmeroma velika bela glava, ki ga pokriva, pa kar lepo obstane na svojem mestu. V aromi je nekoliko bolj zadržan, srečamo pa rahlo kletno aromo z nekaj sadnega dodatka ter rahlimi začimbami, ki kasneje malenkost pridobiijo na izraznosti. Zmerna grenkoba lepo podraži po jeziku, je rahlo travnata v začetku, medtem ko v nadaljevanju s seboj prinese všečno dozo začinjenega karakterja. Za konec še malenkost podraži s poprastim značajem, začinjen občutek pa nato še kar nekaj časa postane v ustih. 

Bière de Garde je lahkoten na telesu in kar lepo začinjen - to se lepo ujame z njegovim značajem in ga naredi še bolj svežega in osvežilnega.  Pivo je prijetno, dovolj karakterno in z domačim občutkom, ki ga tudi zahteva ta stil. Ob vsem tem pa ostaja preprosto piten tudi za tiste, ki so vajeni bolj ležakastih okusov. 
 

Bière de Garde

Žirovnica

Biere de garde

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijeten, lepo piten in ravno prav karakteren, četudi je nekoliko bolj začinjen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar