torek, 4. avgust 2020

Overmura Pajdaš Svetli Premium Lager

Pivo

Pajdaš Svetli Premium Lager

Pivovarna

Pivovarna Overmura - Lendava

Stil

Svetli ležak

Alkohol

4,5%



Iz srca Prekmurja prihaja Pajdaš in z njim tudi njegova pivska klasika - svetli ležak. Zvarjen z domačimi sortami hmelja, gre za "preprost lager, ki nagradi in osveži vse majhne in velike mojstre".

Večja snežno bela glava za kar nekaj časa zastre pogled na skorajda jasno zlato obarvano zelo svetlega Pajdaša. Nežna aroma le počasi pride izpod penaste glave z blagimi travnatimi notami, le-te pa spremlja blag pridih, ki spomni na domačo vinsko klet. V okusu je v ospredju nežnejša hmeljna grenkoba, nekoliko travnata, spremlja pa jo blago kiselkast značaj v finišu. Nežen pookus pa na koncu kaj hitro pobegne. 

Svetli Pajdaš je tipičen ležak z domačim značajem, ki je lahkotnega telesa in preprostega karakterja. Nekoliko bolj karakterna izbira za tiste, ki prisegajo na pivske klasike - domače ali tuje, in imajo sedaj možnost izbrati tudi enega pravega Prekmurca. 


Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → nič posebnega, sicer piten a malo kiselkast (načrtno?) - pač, piten lager

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar