sobota, 22. avgust 2020

Kapušin Lager

Pivo

Lager

Pivovarna

Kapušin Kraft Pivovarna - Gradac

Stil

Svetli ležak

Alkohol

5%



S pomočjo domačega hmelja so v mali pivovarna Kapušin zvarili čisto pravi ležak iz doline reke Kolpe. Nekaj preprostega in poznanega za netipičnih pivskih okusov nevajene publike - seveda, pa tudi za vse, ki pač prisegajo na klasične ležake.  

Nekoliko bledo rumen Kapušinov lager, skorajda jasnega telesa, je v kozarcu za izjemno kratek čas prekrit s tanjšo belo peno. Aroma domačega ležaka se nežno, a lepo pokaže z blagimi kruhastimi notami, ki jih le malenkostno dopolni še kakšen travnati piš precej v ozadju. Zmerno nežna grenkoba prevlada v okusu s travnato-zeliščnim značajem, medtem ko v finišu blago podraži še rahlo poprast občutek. Zeliščno grenkoben pookus pa nato še kar lepo potraja. 

Kapušinov Lager je zelo preprost, tipičen in lahkoten v značaju in telesu. Je točno tak, kakršnega najbrž poželi tipičen pivec klasičnih ležakov - nekaj ne pretiranega, okusnega in lepo pitnega z nalogo pregnati žejo. 


Kje naj ga iščem?


  • Gostilna Kapušin (Gradac)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → v redu, sicer brez posebnosti, lahkotno piten in preprost, morda malo bolj zeliščno zaznamovan

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar