ponedeljek, 5. junij 2023

Thirsty River Full Tuck

Poleti zelo dobre sede nekaj sadnega z nekaj kislosti. In to dobro vedo tudi v bovški pivovarni Thirsty River, kajti zvarili so kisli ale s pomočjo "kettle sour" tehnike, vanj pa so za pravi značaj dodali še rdeči ribez.
 
Pivo je zelo všečne in sadno vabljive rdečkaste barve, njegovo telo pa je skorajda do popolnosti motno. Na vrhu kozarca sedi še tanka bela glava, ki ne traja predolgo. Aroma je bežno kiselkasta z rahlim značajem vinske kleti, v ozadju pa se skriva še nekaj  (skoraj preveč sramežljivega) sadnega pridiha. Požirek je zmerno kiselkast v začetku, nežno vinski in prijetno saden. Rahlo trpek finiš pa nato napove še nežen in ne preveč trajajo pookus.
 
Full Tuck lahkotnega telesa in svežega značaja, odlikujeta pa ga predvsem zelo preprosta pitnost in osvežilen, poletni karakter. Ravno prava izbira v poletni vročini, namesto kakšnega domačega špricarja.    
 

Full Tuck

Bovec

Sadni kisli ale

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → poletno osvežilen, lahkoten in svež; prijetno kiselkast, mogoče mu za piko na i zmanjka le nekaj arome

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar