sobota, 24. junij 2023

Carniola Vienna Lager

V gorenjski pivovarni Carniola so se odločili, da zvarijo tudi enega ležaka, to pa so naredili na nekoliko bolj avstrijski, oz. dunajski način. In nastal je seveda Vienna Lager.

Carniolin dunajski ležak je rahlo motnikavega telesa zlate barve, ne tako rdečkaste, kot je ponavadi v primeru tega stila. Pokrije pa ga tanjša bela glava, ki pa ne traja predolgo. Aroma je v začetku precej kletna, kar nekoliko vleče na kislo stran, kasneje pa le malenkostno zadiha piškotni pridih. Požirek je nežno grenkoben, v karakterju nekoliko travnat, sledi pa še čisto nežna sladkobica. Finiš malo poprasto podraži, medtem ko pookus le še na rahlo postoji na jeziku. 

Vienna Lager pivovarne Carniola ni tipičen dunajski ležak, ampak bolj spominja na kakšen "kellerbier". Kar pa je pomembno je, da je lahkotnega telesa in preprostega značaja, kar ga dela dobro pitnega.
  

Vienna Lager

Žirovnica

Dunajski ležak

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → zmanjka mu nekaj sladnega značaja, je sicer piten, ampak ni "vienna"

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar