petek, 2. junij 2023

Green Gold Sour Of 69


Sour Of 69 predstavlja potovanje pivovarne Green Gold iz hmeljnega sveta v kisle okuse - gre namreč za nižjealkoholni berliner weisse, ki pa mu njegov poseben čar in značaj dajeta dodatka malininega pireja in kakavovih zrn.
 
Savinjski berlinčan je precej motnega telesa umazane rdečkaste barve, tanka bela pena, ki nastane na vrhu kozarca, pa ne traja predolgo. Aroma je zelo prijetna in vabljiva - pokaže nam namreč veliko not temne čokolade in kakava, ki jih še nekoliko dopolni z vanilijevim pridihom (povsem v stilu cigarilosov), nekje bolj v ozadju pa je opaziti še kakšno malino - na koncu pa vseeno prevlada čokoladni pridih. Požirek je v začetku nežno kiselkast in le malenkostno potegne usta skupaj. Zraven dobimo še zelo lahkotno sladek čokoladni priokus, medtem ko je v finišu rahlo sadno trpek. Pookus pa le še nadaljuje v tem lahkotno kiselkasto-trpkem duhu.
 
Green Goldov Sour Of 69 je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja ter osvežilnega duha. Izgleda kot kakšen sok, diši po kakavu (ali imperial stoutu), požirek pa spomni še na špricar. Sour Of 69 - "nice".  
 
 

Sour Of 69

Šempeter v Savinjski dolini

Sadni berliner weisse

3,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zanimiva kombinacija čokolade in kislega okusa, celotno gledano pa tudi zelo lepo pitno in osvežilno pivo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar