sobota, 3. junij 2023

Maister Dark Lager

V Maistrovi pivovarni so že pred časom na trg poslali svojega ležaka, Gallusa. Ker pa zelo radi tudi eksperimentirajo z novimi stili, so se sedaj odločili zvariti še temnejšo verzijo tega tipa piv - nastal je Dark Lager.
 
Maistrov temni ležak je temno rjave, skorajda že popolnoma črne barve, tanka bež obarvana glava pa na vrhu kozarca kar lepo potraja. Aroma je zelo nežno pražena - v bistvu se nam pokaže kot nekoliko izvodenela kava, da vseeno ne zbudi preveč zgodaj zjutraj. Požirek je srednje grenkoben, spremlja pa ga še nekaj praženega značaja, ki je bolj izrazit kot v aromi. Tudi v finišu je lepo pražen, a ne preveč, to pa se nadaljuje še v pookus.
 
Maister Dark Lager je lahkotnejšega telesa in preprosto pitnosti, še posebej, če so vam pri srcu kavni napitki. Celotno gledano pa deluje kot en čisto tipičen in domač temni ležak, ki smo jih tudi že vajeni. 
 

Dark Lager

Kamnik

Nemški temni ležak

%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → dobro piten, preprost in nežno kavnat

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar