ponedeljek, 12. december 2022

Clef Peach Sour

V savinjski pivovarni Clef so se letos posvetili tudi seriji sadno-kislih piv. Eden izmed njih je Peach Sour, ki v sebi poleg koščkov breskve skriva tudi mandlje in vanilijo za pravi karakter.   
 
Tanka bela pena le za nekaj kratkih trenutkov pokrije kozarec, v katerem se sonči popolnoma motno oranžno obarvano pivo, ki ga brez težav na pogeld zamenjamo za breskov sok. Tudi v aromi se sočna breskev lepo pokaže, čeprav jo kaj kmalu kar lepo začne prekrivati kombinacija mandljev in vanilije - in kasneje tudi prevlada v aromi. Požirek je srednje nežno kiselkast v začetku, usta le narahlo potegne skupaj, družbo pa kislini dela nežna sladkoba ter čisto blag priokus mandljev. Pookus pa nato le še na kratko postane na jeziku.

Peach Sour iz pivovarne Clef je osvežilen in lahkoten poletni kisli ale, ki mu breskev sicer da kar nekaj značaja (predvsem v požirku), vendar pa ga mandelj da še nekaj več (predvsem v aromi). Vseeno pa kot celota deluje zelo sveže in preprosto pitno.


Peach Sour

Petrovče

Smoothie kisli ale

4,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten in svež, vseeno pa je mandljeva aroma malo preostra, breskev ne zadiha ravno pošteno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar