nedelja, 18. december 2022

Clef Pineapple Sour

Naslednje pivo, ki so ga v savinjski pivovarni Clef dodali v serijo sadno-kislih piv je Pineapple Sour. Zvarili so ga s koščki ananasa in kokosa, ki je pivu dalo pravi tropski značaj in spomnilo na poznano pina colado. 

Clefov Pineapple Sour je popolnoma motnega telesa oranžno-zlate barve s kopico majhnih plavajočih koščkov sadja v kozarcu ter brez kakšne omembe vredne glave. V aromi je najbolj pogumen kokos, ki je kar lepo izrazit, sladek ananas pa se skriva kar precej zadaj, a je brez dvoma tam. Požirek je dokaj nežno kiselkast, le na trenutke malo potegne usta skupaj. Nežno sladkobo pa spremlja še občasen kokosast priokus sem ter tja. Nežen pookus pa z lahkotno citrusastim občutkom še lepo potraja v ustih.

Ananasno-kokosast kisli ale iz savinjske pivovarne je lahkotnega telesa in zaradi vse sadno-kislke kombinacije zelo svež in osvežilen. Povsem tropski zvarek, ki pa ni čisto sokast, ampak še vedno pokaže tudi nekaj svoje (kisle) pivske strani - čeprav nežno.


Pineapple Sour

Petrovče

Smoothie kisli ale

4,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → povsem poletno-osvežilen zvarek, lepo saden in z veliko kokosovega značaja - zelo lepo se spije

(IZGLED: 2/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar