sreda, 5. april 2023

Nekrep No. 14


V pivovarni Nekrep so za enega izmed svojim premiernih zvarkov izbrali tudi temni ale No. 14. Pri varjenju tega piva pa so uporabili tudi hrastovo lubje, da je značaj piva vseeno malo poseben.   

Velika in zelo puhasta bež obarvana glava za ne pretirano dolgo prekrije popolnoma črno telo tega Nekrepovega zvarka. Čokoladne note so v nežnejši aromi najbolj izrazite, a jih lepo spremljajo tudi piškoti ter blago pražen dih v ozadju, ki kasneje prevzame nadzor. Požirek je srednje hmeljno grenkoben, za grenkobni občutek pa še nekoliko poudari kar izrazit pražen občutek, že skorajda malo kavnat. Pookus pa nato še kar nekaj časa te okuse pusti na jeziku. 

Nekrepova štirinajstica je srednje lahkega telesa in zelo preprostega značaja, a vseeno z veliko značaja. Preprosto pitno pivo, ki vključuje vse tipične lastnosti temnih porterjev.
 

No. 14

Majšperk

Porter

4%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost, neizstopajoč, a lepo piten in povsem soliden

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar