četrtek, 15. februar 2024

Lobik Better Than Gluhbier


Kaj je torej boljše kot kuhano pivo? Mogoče kar konkreten imperial stout. V pivovarni Lobik pravijo, da je minilo že kar nekaj časa, od kar so zvarili zadnjega. Del tega so zvarili leta 2021, del pa 2022, nato pa so ju skupaj starali v starih vinskih sodih.

Lobikov Gluhbier je popolnoma črnega telesa, kot nafta, tanka bež obarvana glava pa ni ravno obstojna. V začetku arome nam podari kar izrazit alkoholni značaj, spomni na viski, sledi pa nekaj žita, sena in nekoliko več kosmičev. Še nekoliko kasneje pa se razvije dih piškotov in čokolade, vseeno pa prevlada prej omenjen alkoholast pridih. Požirek je nežno grenkoben v začetku, sledi pa kar izrazen kiselkast ribezov značaj. Proti koncu se pojavi še nekaj sladkobe, finiš pa je rahlo pražen in kar dobro začinjen. 

Ta imperial stout je srednje polnejšega telesa s kar izrazito alkoholno toplino tudi v požirku. Vse to pa ga dela nekoliko bolj konkretnega, nekoliko bolj ostrega in zahtevnega.

Better Than Gluhbier

Maribor

Cesarski stout

12%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → malo težje piten zaradi svoje izrazite moči in ostrine, tudi zaradi izraznega alkohola

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar